Начало / Начало

Банери

Бюлетин

За да се абонирате за актуални новини от дирекция АФКОС - МВР, моля въведете Вашия имейл.

Предприемане на мерки на национално ниво от всички компетентни органи за намаляване на нарушенията в обществените поръчки


Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз“ публикува актуални контролни листове и Анализ на нередностите в областта на обществените поръчки, установени от одитния орган в одитите на операциите през 2014 г. във връзка с необходимостта от предприемане на мерки на национално ниво от всички компетентни органи за намаляване на нарушенията в обществените поръчки и съответно на грешките с финансово влияние в разходите, финансирани от ЕС. Анализът може да бъде използван като добра практика от всички заинтересованите лица за запознаване с основните типове нарушения с финансово влияние, допускани от бенефициентите при избор на изпълнител на доставки, услуги или строителство с цел избягването им в бъдеще.

Анализ на нередностите в областта на обществените поръчки, установени от Одитния орган в одитите на операциите през 2014 г.  pdf.gifAnaliz_OSES_2015.pdf (254.4 KB)

Актуални контролни листове на Одитния орган